Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het nieuwe goederenrecht – Dhr. Servais Verherstraeten

9 maart 2021 | 19:00 - 20:30

Presentatie en foto’s

Presentatie

Filmpje webinar 9 maart 2021

Na de reeds geslaagde webinars, hebben we op 9 maart opnieuw een studieavond via webinar kunnen organiseren. Gelet op de beperkte bandbreedte e.d.m. was dit webinar voorbehouden aan onze leden en sponsors. Dank voor uw begrip. In elk geval een reden te meer om lid of sponsor te worden van KVK!

KVK wenste de trouwe leden en sponsors graag tegemoet te komen voor het feit dat de activiteiten enkele maanden hebben stil gelegen. Om die reden werd dit webinar volledig gratis aangeboden aan de leden en hun levenspartners. Ook sponsors konden gratis één afgevaardigde laten deelnemen. Wij danken onze leden en sponsors voor hun enthousiaste digitale aanwezigheid!


Dhr. Servais Verherstraeten, volksvertegenwoordiger en voorzitter CD&V Kamerfractie, spreekt ons toe over het thema “Het nieuwe goederenrecht”. Met “goederenrecht” komen we zeer vaak in aanraking. Het gaat over de regels omtrent eigendom, mede-eigendom, erfdienstbaarheden, vruchtgebruik, erfpacht, recht van opstal, … Sinds 1804 is dit goederenrecht nauwelijks gewijzigd. Een hervorming was dus aan de orde. Het actuele goederenrecht kwam immers niet meer tegemoet aan de behoeften van onze huidige maatschappij. De wet tot hervorming van het goederenrecht werd reeds op 31 januari 2020 goedgekeurd in het parlement. Deze wet voorziet in volledig nieuwe regels. Deze wetgeving zal in werking treden op 1 september 2021. U krijgt hiervan een glashelder overzicht!

Spreker

Dhr. Servais Verherstraeten, volksvertegenwoordiger en voorzitter CD&V Kamerfractie, advocaat BE-LEGAL

FSMA-opleidingspunten verzekeringen

1

Deelnameprijzen

  • lid zonder diner: gratis

De levenspartner van een lid kan eveneens deelnemen aan ledenprijs. Dit geldt niet voor andere familieleden of collega’s. Als sponsor kan u één afgevaardigde laten deelnemen aan ledenprijs. In dat geval vragen wij om in het vakje lidnummer het woord “sponsor” te willen vermelden.

Gegevens

Datum:
9 maart 2021
Tijd:
19:00 - 20:30

Locatie

Webinar
België
Share This