Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Statutaire Algemene Vergadering & Prof. Dr. Hendrik Vos – Dit is Europa – de geschiedenis van een Unie

18 januari 2022 | 19:00 - 20:00

Presentaties en foto’s

Presentatie AV Presentatie

Gelet op de huidige coronamaatregelen dienen we ook onze statutaire algemene vergadering van 2022 te organiseren via een webinar. Gelet op de beperkte bandbreedte is dit webinar opnieuw voorbehouden aan onze leden en sponsors. Dank voor uw begrip. In elk geval een reden te meer om lid of sponsor te worden van KVK!

KVK wenst de trouwe leden en sponsors ook opnieuw graag tegemoet te komen voor het feit dat deze activiteit noodgedwongen via een webinar dient plaats te vinden. Het webinar wordt aldus volledig gratis aangeboden aan de leden en de sponsors.


Zoals voorzien in onze statuten nodigen wij u graag uit op onze statutaire algemene vergadering. De agenda ziet er als volgt uit:

  • overzicht jaarwerking
  • financieel verslag
  • décharge bestuurders
  • benoeming bestuurders

Wenst u als lid agendapunten aan te brengen, dan kan dit op het e-mailadres van het secretariaat: secretariaat@kempischeverzekeringskring.be.

Zoals elk jaar doen wij ook nu een oproep aan onze leden om zich kandidaat te stellen voor het bestuursorgaan. U kan zich eenvoudigweg kandidaat stellen door contact op te nemen met het secretariaat, ofwel telefonisch, ofwel via het e-mailadres: secretariaat@kempischeverzekeringskring.be.

De vergadering vangt aan om 19.00 uur.

Rond 19.15 uur, na het officiële gedeelte, hebben we het genoegen om Prof. Dr. Hendrik Vos, hoogleraar in de Vakgroep Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent, als gastspreker te verwelkomen. Hij komt ons toespreken over het thema “Dit is Europa – de geschiedenis van een Unie”.

Na de Tweede Wereldoorlog sloegen zes Europese landen de handen in elkaar en begonnen intens samen te werken rond kolen en staal. Vandaag telt de Unie 27 lidstaten en gaat het om haast alle denkbare beleidsdomeinen. Het traject van de eenmaking volgde evenwel geen vast patroon. Het was een grillige lijn vol onverwachte kronkels. Er was nooit een draaiboek of een breed gedragen plan, maar stap voor stap ontstond de Europese Unie. Hendrik Vos schreef er een boek over, vol anekdotes en petite histoire. Tijdens deze lezing overloopt hij enkele cruciale stappen en staat hij stil bij de grote uitdagingen en crisissen waarmee Europa vandaag wordt geconfronteerd.

Spreker

Prof. Dr. Hendrik Vos, hoogleraar in de Vakgroep Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent

FSMA-opleidingspunten verzekeringen

/

FSMA-opleidingspunten bank- en beleggingsdiensten

/

Deelnameprijzen

Het webinar wordt gratis aangeboden. Inschrijven is enkel mogelijk voor leden (lidnummer vermelden in het vakje lidnummer) en sponsors (woord “sponsor” vermelden in het vakje lidnummer).

Gegevens

Datum:
18 januari 2022
Tijd:
19:00 - 20:00

Locatie

Webinar
België
Share This