Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aken, cultuur en lekkere dingen in een mooie grensregio

3 mei | 07:00 - 22:00

Foto’s Rudy Van Turnhout

Foto’s Bart Stroobants

Foto’s Whatsapp-groep (willekeurige volgorde)

Onze daguitstap van vrijdag 3 mei gaat dit jaar naar Aken en de grensregio!

Bijnamen zijn er genoeg: Kuurstad, Kathedraal van Europa, Keizerstad (naar de beroemdste inwoner van de stad: Karel de Grote). Er zijn dan ook heel wat leuke bezienswaardigheden in deze stad die vlakbij de grens van Nederland en België zijn gelegen. Het kroonjuweel van Aken, de Dom, is ontstaan uit de 8e-eeuwse hofkerk van Karel de Grote. De ‘Vader van Europa’ rust hier eeuwig in een gouden sarcofaag. Het opvallend rijkversierde stadhuis (14e eeuw) is een andere grote publiekstrekker in deze prachtige stad. Relaxen kan in warm thermaalwater, waar Aken beroemd om is. De Romeinen waren er al dol op en
kenden een geneeskrachtige werking aan het water toe. Aken kent ongeveer het inwonersaantal van Gent en is een bezoekje meer dan waard.

We hebben er opnieuw voor gekozen om de deelnameprijs zo laag mogelijk te houden, deze ligt nog een stuk onder de werkelijke kostprijs. Dit uiteraard als tegemoetkoming aan onze trouwe leden!

Graag inschrijven vóór 26 april 2024, 17.00 uur. Na inschrijving dient er meteen betaald te worden.

Het aantal plaatsen in de bus is beperkt tot maximum 50 deelnemers! We noteren de inschrijvingen volgens het moment van inschrijving, en zullen uw deelname bevestigen. Schrijf daarom zo snel mogelijk in via het formulier hieronder.

Programma

Meer info over het programma treft u hier: uitnodiging (PDF)

Deelnameprijzen

  • lid: 75
  • niet-lid: 100

De levenspartner van een lid kan eveneens deelnemen aan ledenprijs. Dit geldt niet voor andere familieleden of collega’s. Als sponsor kan u één afgevaardigde laten deelnemen aan ledenprijs. In dat geval vragen wij om in het vakje lidnummer het woord “sponsor” te willen vermelden.

Diner

We begeven ons samen naar een typisch Duits restaurant voor een afsluitend etentje. Gezien de traditioneel grote porties in Duitsland beperken we ons tot een hoofdgerecht en dessert voor de liefhebbers. U kan kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. En als dessert: chocomousse of ijs met warme krieken en slagroom. Tevens ook inbegrepen: huiswijnen, pilsbieren, frisdranken, waters, koffie of thee.

De keuzes voor het opstappen op de bus

  • 07.35 – hotel Crowne Plaza – Antwerpen, G. Le Grellelaan 10
  • 08.20 – E313 afrit 23 – Geel-West, carpoolparking (Molenbergstraat)
  • 09.00 – 3520 Houthalen-Helchteren – carpoolparking Grote Baan 3

Gegevens

Datum:
3 mei
Tijd:
07:00 - 22:00

Locatie

Aken
52062 Duitsland + Google Maps
Share This